Antonie Rozema

Antonie Rozema

Ambulant onderwijskundig begeleider

Als leraar krijg je soms te maken met een leerling met epilepsie in de klas. Uitleg over de (specifieke) epilepsie, aangevuld met concrete handelingsadviezen kan dan een verschil maken, ten gunste van de ontwikkeling van de leerling. Als onderwijskundig begeleider denk ik graag mee over wat er op dat moment nodig is, passend bij de leerling en de school. Mijn uitgangspunt: “Gewoon waar kan, aanpassingen waar nodig.

Lees onze artikelen

Blog

Oplossingen voor rekenproblemen

Door: Aranka Altena

Sophie is net gestart in groep 5. Ze heeft automatiseringsproblemen in het algemeen en wat weinig inzicht in het rekenen.

Spiedie overhandigen aan ETZ
Nieuws

Kinderboek om in gesprek te gaan over epilepsie

Kinderboek om in gesprek te gaan over epilepsie

Video college

Epilepsie & problemen met prikkelverwerking

In dit college legt ambulant onderwijskundig begeleider Wilma Woets uit hoe het niet goed kunnen verwerken van prikkels door leerlingen met epilepsie het leren in de weg staat.

Video college

Eerste hulp bij grote (epilepsie)aanvallen

Ambulant onderwijskundig begeleider Rosanne Weijers legt in dit college uit hoe je kan handelen als een leerling een epileptische aanval krijgt op school.

Blog

Epilepsieleerling met een gemiddeld IQ en problemen op school

Door: Corry van Voorst

Kinderen met epilepsie kunnen ondanks een gemiddeld IQ specifieke cognitieve problemen hebben die ervoor zorgen dat het leren lastig gaat.

Epilepsie en aandacht
Video informatief

Kennisclip epilepsie en aandacht

In deze kennisclip vertellen we u meer over epilepsie en aandacht.