Antonie Rozema

Antonie Rozema

Ambulant onderwijskundig begeleider

Als leraar krijg je soms te maken met een leerling met epilepsie in de klas. Uitleg over de (specifieke) epilepsie, aangevuld met concrete handelingsadviezen kan dan een verschil maken, ten gunste van de ontwikkeling van de leerling. Als onderwijskundig begeleider denk ik graag mee over wat er op dat moment nodig is, passend bij de leerling en de school. Mijn uitgangspunt: “Gewoon waar kan, aanpassingen waar nodig.

Lees onze artikelen

Video college

Epilepsie & problemen met prikkelverwerking

In dit college legt ambulant onderwijskundig begeleider Wilma Woets uit hoe het niet goed kunnen verwerken van prikkels door leerlingen met epilepsie het leren in de weg staat.

Video interview

Expertise- en kennisinstituut Kempenhaeghe en de band met het LWOE

Bob Averink, voormalig onderwijskundig begeleider van het LWOE, en neuroloog Mariette Debeij van Kempenhaeghe leggen uit waarom het bij de behandeling van een kind met epilepsie van belang is dat a

Video interview

Kleuter met epilepsie helpen bij zijn ontwikkeling op de basisschool

De leerkracht, ouders en ambulant onderwijskundig begeleider van een groep 2-leerling met epilepsie vertellen wat ze doen om de ontwikkeling van de kleuter zo goed mogelijk te ondersteunen.

Video interview

"Ik zit in groep 6 en reken met groep 7 mee."

Ben, Carice en Giel zijn drie (middenbouw)leerlingen die vertellen hoe zij omgaan met epilepsie. Ze delen een tip voor leerkrachten om te begrijpen wat voor hen goed werkt.

Spiedie overhandigen aan ETZ
Nieuws

Kinderboek om in gesprek te gaan over epilepsie

Kinderboek om in gesprek te gaan over epilepsie

Video interview

"Het is wel beter als klasgenoten het ook weten."

Suzanne, Dylan en Kyra zijn drie leerlingen uit de bovenbouw die vertellen over leren en epilepsie. Hoe voelt een epilepsie-aanval en wat weten je klasgenoten van jouw aandoening?