Petra Goudappel

Petra Goudappel

Ambulant onderwijskundig begeleider

Als een kind plotseling epilepsie krijgt, kan dit zorgen voor veel angst en onzekerheid bij zowel de leerling als zijn omgeving. Als ambulant onderwijskundig begeleider zet ik mijn kennis over epilepsie en het onderwijs graag in om zoveel mogelijk angst weg te nemen en meer zekerheid te creëren voor alle betrokkenen.

Lees onze artikelen

Video college

De impact van epilepsie op plannen en organiseren

In dit college leer je hoe het komt dat sommige leerlingen met epilepsie problemen met plannen en organiseren ervaren.

Video interview

Kleuter met epilepsie helpen bij zijn ontwikkeling op de basisschool

De leerkracht, ouders en ambulant onderwijskundig begeleider van een groep 2-leerling met epilepsie vertellen wat ze doen om de ontwikkeling van de kleuter zo goed mogelijk te ondersteunen.

Video interview

Expertise- en kennisinstuut SEIN en de band met het LWOE

Voormalig ambulant onderwijskundig begeleider Lida Groot en neuroloog Paul Augustijn geven uitleg over de samenwerking tussen SEIN en het LWOE, en zoomen in op het Kinder Epilepsie Centrum (KEC).

Video interview

"Epilepsie kan je bij mij niet zien aan de buitenkant."

Wat is soms lastig aan het hebben van de aandoening epilepsie op school? Emma, Frederike en Lizzy vertellen over hun leven op school en de manier waarop zij omgaan met epilepsie en leren.

Video interview

"Vertrouwen tussen leerling en docent belangrijk."

Joshua en Tessa delen hun ervaringen. Bij Joshua is vrij recent absence epilepsie vastgesteld. Tessa heeft lang epilepsie gehad en is met succes geopereerd.

Video informatief

Animatie: Het LWOE uitgelegd in 77 seconden

Ambulant onderwijskundig begeleiders van het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE) adviseren en begeleiden kinderen en jongeren met epilepsie in heel Nederland.