Blog & artikelen

Werkgeheugen bij jonge kinderen met epilepsie
blog Loretta van Iterson

Je hebt allerlei soorten van geheugens, zoals het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen. Het werkgeheugen neemt in de soorten geheugens een bijzondere plaats in: het werkgeheugen is het geheugen wat je op dit moment gebruikt, wanneer je informatie wilt vasthouden, en er ook iets mee wilt doen. 

De rol van de epilepsie
Blog Marjo Covalenco

Alex had een moeilijk instelbare absence epilepsie, die met medicatie lastig onder controle te krijgen was. De epilepsie en het gebruik van medicatie hadden veel invloed op het functioneren van Alex. Als onderwijskundig begeleider van het LWOE heb ik samen met de ouders en de school van Alex gezocht naar een goede onderwijsplek voor hem.

Vertellen over je epilepsie
Blog Erik Kloos

Eén van de mogelijkheden in de begeleiding van het LWOE is het geven van een voorlichting in de klas. Bij voorkeur doet de leerling dit zelf met behulp van de spreekbeurtrugzak of aan de hand van een presentatie met ondersteuning van bijvoorbeeld videomateriaal. Meestal wordt dit samen met de onderwijskundig begeleider van het LWOE voorbereid en soms ook samen gepresenteerd.

Het effect van een klassenvoorlichting in het VO
Blog Bob Averink

De overgang van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs is een grote stap. Zeker als je epilepsie hebt. Na een half jaar in de brugklas ging het niet goed met Timo. Hij haalde veel onvoldoendes en hij had weinig aansluiting in de klas. Kortom hij voelde zich niet gelukkig op school.