Blog

Ineens epilepsie in je leven
Blog Hans van Dijck

“Daar lig je dan ineens op de grond en je hoort later dat jouw omgeving erg van je geschrokken is. Een enorme dreun, je trok rare grimassen, je broek was nat, je bewegingen niet te stoppen”.

Afscheid van Lars
Blog Marthie Gouma

Onderweg naar een leerling, kom ik op een bekende, smalle 60km weg, langs het kleine dorpsschooltje van Lars. Mijn gedachten gaan terug naar de periode dat ik hier regelmatig binnenstapte. In het najaar van 2011 was er een rugzak aangevraagd vanwege de epilepsie van Lars en vroeg school het LWOE om ondersteuning. Het lijkt lang geleden. Voorheen was een leerling veel langer in begeleiding dan tegenwoordig. Er wordt nu meer vraaggericht gewerkt i.p.v. langdurig volgend.

Werkgeheugen bij jonge kinderen met epilepsie
blog Loretta van Iterson

Je hebt allerlei soorten van geheugens, zoals het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen. Het werkgeheugen neemt in de soorten geheugens een bijzondere plaats in: het werkgeheugen is het geheugen wat je op dit moment gebruikt, wanneer je informatie wilt vasthouden, en er ook iets mee wilt doen. 

De rol van de epilepsie
Blog Marjo Covalenco

Alex had een moeilijk instelbare absence epilepsie, die met medicatie lastig onder controle te krijgen was. De epilepsie en het gebruik van medicatie hadden veel invloed op het functioneren van Alex. Als onderwijskundig begeleider van het LWOE heb ik samen met de ouders en de school van Alex gezocht naar een goede onderwijsplek voor hem.